Mulinete ieftine pentru pescuitul stationar

Mulinete ieftine pentru pescuitul stationar

Pescuitul ar fi o placere chiar daca nu ar exista peste pe lume, aprecia reputatul scriitor roman Mihail Sadoveanu la jumatatea secolului trecut. Putinele clipe libere pe care le avem la dispozitie fiecare dintre noi, cel mai adesea, dorim sa le folosim pentru a ne relaxa. Putine activitati pot depasi pescuitul la acest capitol.

Nu toti pescarii isi pot permite achizitionarea unor echipamente scumpe, care sa faca fata tuturor provocarilor de pe malul apei. In continuare va vom prezenta cateva variante de mulinete ieftine foarte bune, cu care putem pescui la crap, salau sau chiar somn, la un pret decent.

Toate articolele prezentate se regasesc in majoritatea magazinelor de profil din Romania, fizic si online.

Mulineta ieftina de la DAM ii vine crapului de hac

Mulineta D.A.M. Quick HRX 650 FS – Aceasta mulineta face parte din noua generatie de mulinete Bite Runner dezvoltata de catre cei de la DAM. Este bazata pe seria de succes HPN. Produsul este robust, construit ca o mulineta universala, la care s-a adaugat sistemul de frana de atac “bite runner”. Se adapteaza usor la orice stil de pescuit sau specie de peste.

Este compusa din 5 rulmenti din otel de inox cu bile, un rulment instant Anti-Revers cu ace si o carcasa din ABS de inalta rezistenta la impact. Tamburul este din aluminiu si are o rezerva din grafit. Frana de atac “bite runner” este micro ajustabila, iar cea frontala (la tambur) este multi-disc si micro ajustabila.

Axul principal este din otel inox, manerul manivelei este ergonimic. Greutate: 525 g. Pretul mulinetei variaza intre 230 si 300 Lei.

Mulineta Colmic Revel XS8000G – O mulineta tipica pentru surf casting, potrivita pentru pescuitul pestilor de talie mare precum crapul si tambur de tip long cast.

Corpul mulinetei este din grafit, cu 8 rulmenti si maner din aluminiu cu power grip. Tamburul de rezerva este din grafit, pinionul central din bronz, iar frana frontala este una multidisc. Greutate: 562 g. Pretul pentru aceasta mulineta ieftina este de 230 Lei.

Mulineta ieftina de la Okuma poate prinde pestele cel mare

Mulineta Okuma Longbow Baitfeeder 670 – Una dintre cele mai populare mulinete de crap cu baitfeeder realizate de cei de la Okuma. Se remarca prin fiabilitate si calitatea materialelor folosite.

Prezinta un corp construit din grafit, 6 rulmenti si o manivela finisata din lemn. Tamburul este din aluminiu, iar cel de rezerva este realizat din grafit. Frana sistemului de feeder este microreglabila. Greutate: 765 g. Pretul variaza intre 230 si 245 Lei.

Mulineta Daiwa Sweepfire 5000BR – noul model de mulineta ieftina propus de catre niponii de la Daiwa convinge din toate punctele de vedere: functioneaza uniform, continuu, iar detaliile modelului amintesc de finisajele modelelor mai scumpe.

Corpul mulinetei este construit din material compozit, are doi rulmenti si un maner metalic. Tamburul este din materiale compozite. Frana este prezenta in fata si este micrometrica. Manivela este pliabila si schimbabila. Greutate: 700 g. Pret: 210 Lei.

Mulinetele ieftine mai sus prezentate speram sa va ajute in alegerea produsului potrivit pentru experienta dumneavoastra de pescuit. Dar, indiferent de pretul si calitatea mulinetei, nu uitati sa va relaxati si sa aveti multa rabdare pentru a face captura mult dorita. Spor la pescuit!