Mulinete feeder

Mulinete feeder

Cati dintre dumneavoastra, pescari amatori sau profesionisti, nu v-ati confruntat macar o data in viata cu problema alegerii unei noi mulinete? Din multitudinea de modele de mulinete existente actualmente pe piata romaneasca este destul de greu sa alegi un  produs care sa aiba un pret decent, sa fie robust si de calitate.

Multe persoane se lasa incantate de numarul mare de rulmenti (6, 7, pana la 10 bucati), idee total eronata. Se intampla adesea ca o mulineta cu un singur rulment sa se miste mai bine decat una cu 10 rulmenti, dar de proasta calitate.

Pescuitul si mulinetele feeder

Acelasi lucru se poate afirma cu privire la mulinetele feeder. Pescuitul la feeder reprezinta o tehnica de pescuit staționar, in principal la grund cu ajutorul echipamentului dedicat, al unui momitor sau plumb si al monturilor specifice.

Acest tip de pescuit, foarte popular in Romania ultimilor ani, este foarte precis, pentru ca scopul este ca nada si momeala sa se afle una langa cealalta. Se creaza astfel o zona capcana, in care pestii devin mai competitivi pentru hrana și mai puțin precauti, deci mai usor de prins.

Cuvantul feeder provine din limba engleza si face referire la cosuletul momitor. De altfel, majoritatea termenilor din aceasta tehnica de pescuit sunt imprumutati direct din limba engleza.

Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa folositi mulinete feeder vom face in continuare o scurta prezentare. Principalele caracteristice ce trebuie sa le aveti in vedere in momentul achizitionarii unei astfel de mulinete sunt urmatoarele:

– sa fie solida, cu un angrenaj pe masura;

– sa aiba un sistem de aranjare a firului pe tambur bun, pentru lansari lungi, fara un efort evident din partea pescarului;

– o frana performanta, care sa raspunda la solicitari precis, fara a ceda firul.

Mulinete feeder – top 3 alegeri

Mulineta feeder Okuma Semper A 460 – un produs relativ ieftin, confectionat din materiale de foarte calitate, ce accepta o cantitate mare de fir pe tambur. Se livreaza inclusiv cu un tambur suplimentar, amanunt care ii ofera o functionalitate deosebita.

Dispune de 7 rulmenti. Tamburul si manivela sunt construite din aluminiu long cast. Functii principale: Infinit Antirevers si System Anti Backlash (ABS) pentru maner. Greutate: 330 g. Pret: 320 Lei.

Mulineta feeder DAM Quick SLS 570 FS – aceasta mulineta feeder este ideala pentru pescuitul stationar la somn si crap. Este echipata cu 5 rulmenti din otel inoxidabil, carcasa din ABS-grafit rezistenta la socuri si sistem de blocare al rotorului pentru un singur sens. Tamburul si manerul sunt fabricate din duraluminiu.

Include functii precum: sistem de evitare al incurcarii firului la rotor (antitwist sistem), pick-up de dimensiune marita, frana cu reglaj micrometric, suruburi din otel inoxidabil, maner ergodinamic al manivelei cu EVA. Greutate produs: 692 g. Pret: 800 Lei.

Mulineta feeder Shimano Big Baitrunner Ci4 XTR-A LC – cea mai performanta varianta de pe piata autohtona. Este indicata indicata pentru pescarii care frecventeaza zone populate cu capturi de dimensiuni mari, deoarece permite recuperarea rapida a unei cantitati mari de fir.

Corpul acestei mulinete de top este realizat din aliaj carbon-poliamida. Dispune de 7 rulmenti si un suport rigid pentru frana (astfel se elimina jocurile si vibratiile bobinei). Functii specifice acestui model: X-Ship System (reduce la minim frecarile), Super Slow Oscilation System (oscilatie super lenta ce asigura o mai buna asezare a firului pe bobina) si pick-up monobloc.

Greutate: 640 g. Pret: 1200 Lei.

Mulinetele feeder reprezinta unele dintre cele mai interesante aditii la arsenalul oricarui pescar indragostit de aceasta activitate straveche. Si nu uitati: oricat de buna ar fi mulineta, tot dumneavoastra sunteti cel ce va prinde pestele!