Mulinete Okuma – un clasament

Mulinete Okuma – un clasament

Pescuitul este una dintre cele mai vechi ocupatii practicate de catre om. In timp, in jurul activitatii piscicole s-a dezvoltat o intrega industrie care a revolutionat totul: de la uneltele folosite pana la metode de capturare a prazii.

Unul dintre cele mai cunoscute nume din industria pescuitului este Okuma Fishing. Compania a fost fondata in anul 1986 pe teritoriul statului Taiwan. In anii care au urmat de la fondarea Okuma Fishing compania s-a extins rapid in Statele Unite ale Americii si Europa. In noile teritorii s-a impus rapid drept o marca de calitate printre pasionatii pescuitului.

Productia companiei taiwaneze s-a axat de la inceput pe lansete, mulinete si sisteme combinate de pescuit. Robustetea, calitatea si fiabilitatea au devenit trasaturile de baza pentru toate produsele marca Okuma Fishing.

Dintre produsele companiei cel mai mult s-au facut remarcate mulinetele Okuma, binecunoscute pentru rezistenta lor.

In cele ce urmeaza vom prezenta cinci dintre cele mai noi si mai performante mulinete produse de catre Okuma Fishing.

Mulinete Okuma pentru crap

Mulineta Distance Surf – creata special pentru pescuitul in apa sarata si pe distante mari. Prezinta 7 rulmenti rezistenti la apa, cu un sistem Quick-Set Anti-Reverse cu rulment si sistem de echilibrare computerizata a rotorului RESII.

Tamburul si manivela sunt construite din aluminiu. Frana, un model DS-60, este echipata cu discuri de carbon. Greutatea produsului este de 580 g. Pentru mai multe detalii despre produd puteti vizita pagina producatorului: www.okumafishing.com/en/product/Distance-Surf-Spinning-Reel/Distance-Surf-Spinning-Reel.

Mulineta Max4 Distance Carp Pro – acest model de mulineta Okuma este destinata pescuitului la crap. Beneficiaza de un design modern cu un corp usor, suplu si este confectionata cu tehnologia Blade Body, vopsita in camuflaj MAX4 3D.

Are in componenta sa 7 rulmenti. Este echipata cu un tambur si o manivela din aluminiu. Tamburul de rezerva este din grafit. Prezinta functiile urmatoare: Infinit antirevers, EFR II (Even Flow Roller) si Rotor Equalizing System.

Greutatea mulinetei este de 551 g. Pentru mai multe detalii tehnice puteti vizita pagina produsului: www.okumafishing.eu/shop/max4-distance-carp-pro.

Mulineta Trio Rex – model potrivit atat pentru pescuitul de apa dulce, cat si pentru cel marin. Are in componenta sa 7 rulmenti. Tamburul si manerul sunt din aluminiu. Manerul mai este echipat si cu un buton EVA.

Functii importante: Precision Elliptical Gearing System, sistem RESII (Computer balanced rotor equalising system), CRC (Corrosion Resistant Coating process) si LCS (Line Control Spool).

Greutatea produsului este de 614 g. Pentru mai multe detalii despre mulineta vizitati urmatoarea adresa: www.okumafishing.com/en/product/Trio-Rex-Salt-Spinning-Reel/trio-rex-salt-reel.

Mulinete Okuma pentru rapitor

Mulineta Multiplicator Citrix 273LXA – una dintre cele mai bune mulinete Okuma pentru rapitor, cu rame de aluminiu rigid, angrenaje solide si sistem de franare in stea. Este construita cu 10 rulmenti puternici.

Tamburul este construit din aluminiu prelucrat mecanic, anodizat. Franele sunt echipate cu discuri de grafit si pot fi actionate cu ajutorul sistemul de reglaj “Micro-click”.

Placutele laterale sunt executate din grafit, iar inelul de ghidare pentru firul textil este realizat din zirconiu. Greutatea produsului este de 362 g. Pentru mai multe detalii tehnice puteti vizita urmatoarea pagina web: www.claumarpescar.ro/multiplicator-okuma-citrix-273lxa.

Mulineta Makaira – cea mai buna dintre mulinetele Okuma pentru peste rapitor. Este construita din cele mai bune si cele mai puternice materiale disponibile. Makaira sunt dedicate luptei cu gigantii Trevally, Yellowtail de trofeu, ton rosu, Marlin si rechini galbeni.

Angrenaj forjat, cu pinion din otel inox 17-4 prelucrat mecanic. Corp, rotor, capac de aluminiu forjat si prelucrate mecanic. Sistemul de franare utilizeaza toata suprafata discurilor din fibra de carbon a franei; sistemul a fost proiectat pentru a face contact total fapt care maximizeaza eficienta si randamentul acestuia.

Este realizata cu 10 rulmenti din otel inoxidabil, rezistenti la coroziune. Tamburul este din aluminiu prelucrat, eloxat in 2 tonuri. Bratul manivelei este din aluminiu prelucrat pentru un plus de rezistenta. Sistemul de franare Hydro Block si sistemul DFD asigura o protectie maxima. Frana este frontala.

Greutatea acestui monstru: 997 g. Mai multe detalii despre produs puteti gasi la urmatoarea adresa: www.okumafishing.com/en/product/Makaira-Spinning-Reel/makaira-spinning-reel.

Okuma Fishing ofera unele dintre cele mai bune mulinete din lume. Daca descrierea mulinetelor de top prezentate mai sus v-au trezit interesul, nu ezitati sa vizitati pagina producatorului pentru mai multe produse de calitate: www.okumafishing.com.